Vertelvoorstellingen

Verhalen vertellen op de Keutenberg…

Heb je er ooit over nagedacht hoe de Keutenberg aan z’n naam komt?! Het heeft te maken met de bron onderaan de berg in de wand van de Geul. Deze bron heet de ‘Gronselerput’, genoemd naar de dochter van de druïdepriesteres, die waarschijnlijk vlak voor onze jaartelling met haar dochter Gronsela op de plaats woonde waar nu het ‘Huis op de Berg’ staat…Bij de bron was hun tempel van bomen waar ze de rituelen voor de Keltische Goden uitoefenden. En hoe de Keutenberg aan zijn naam komt, kan ik je zomaar vertellen…

Wanneer je dit zou willen horen of bijvoorbeeld wilt weten hoe de Eénbes aan haar Latijnse naam ‘Paris Quadri Folia’ komt, dan kun je Guido en AnneMargriet vragen om het te komen vertellen. AnneMargriet Veldhorst is verhalenvertelster en Guido Swart maakt muziek tijdens de vertelvoorstellingen die ze samen geven op allerlei verschillende plekken in het land. Wanneer het niet verhuurd is, organiseren wij in het ‘Huis op de Berg’ een paar keer per jaar ‘Muziek en Verhalen op de Keutenberg’, waarbij we in het huis of de tuin beginnen met vertellen en muziek maken, gevolgd door een vertelwandeling en aansluitend een verteldiner. Een mooie gelegenheid om het huis en de omgeving te leren kennen voor je het een keer huurt bijvoorbeeld. Of misschien behoor jij wel tot de vaste huurders van ‘Het Huis op de Berg’ en vind je het leuk om het Huis en de omgeving ook op deze manier te leren kennen.

AnneMargriet is al vanaf 1963 met het ‘Huis op de Berg’ verbonden en Guido vanaf 1974. We hebben hier zoveel gewandeld en ‘ontdekt’, dat we dit graag met anderen willen delen. Wanneer je het huis huurt, is het mogelijk om ons in te huren en samen met ons een vertelwandeling vanuit het ‘Huis op de Berg’ te maken. Tijdens deze wandeling vertelt AnneMargriet op verschillende plaatsen een verhaal dat betrekking heeft op de plek waar we zijn of de boom die er staat of ’t verhaal dat klinkt over een plant die er groeit. Guido begeleidt de verhalen muzikaal.

Het is ook mogelijk om een verteldiner te organiseren in het ‘Huis op de Berg’. Tussen de gangen door vertelt AnneMargriet verhalen en maakt Guido muziek. We kunnen overleggen wie er voor het eten zorgt.

Natuurlijk kan er ook een ‘gewone’ vertelvoorstelling zonder wandeling of diner plaats vinden, bijvoorbeeld bij de Open Haard of de Houtkachel in de winter en herfst of in de tuin in de zomer.

Verhalen en muziek kunnen voor een extra dimensie in je familieweekend of vriendenweekend in het ‘Huis op de Berg’ zorgen.

Voor meer informatie: www.annemargrietvertelt.nl