uitzicht en doorkijkjes snoeien…

In het midzomer weekend heeft onze zoon Chris uitzicht en doorkijkjes gesnoeid. Hierboven zie je ‘het gat in de heg’ dat hij snoeide zodat we uit kunnen kijken naar dat wat ‘achter de tuin’ is…We zien nu ook het schapen-geiten-weitje naast ons, waar datzelfde weekend een piepklein geitje geboren werd dat we nu door het gat konden zien.

En hier zie je opeens het weggetje naar de Sousberg aan de overkant.

Chris snoeide de onderste Taxustakken weg, waardoor ook hier uitzicht kwam.

Deze Taxusboom is trouwens niet zomaar een boom. Nee, ruim 2000 jaar geleden waren er al veel Taxusbomen in Zuid Limburg.

Het Keltische volk de Eburonen, woonden in die tijd op en rond de Keutenberg.

Eburone betekent ‘Taxusbesje’. De mensen van het Eburonen volk droegen altijd een paar zwaar giftige Taxusbesjes bij zich omdat ze liever dood gingen dan in handen te vallen van een vijandig volk. Maar goed, dit ter zijde.

Hieronder zie je het uitzicht als je recht voor je uitkijkt met het huis achter je. Het uitzicht dat je vanuit het huis ook hebt. Vaak grazen er Galloway runderen met hun kalfjes op de weilanden aan de overkant.

De zonsondergang zagen Guido en ik vanaf het terras achterin de tuin, waar we na gedane arbeid zaten te genieten. Ervoor zie je Bosrank (Wilde Clematis). Er waren vuurvliegjes, zoals ieder jaar weer eind juni/begin juli, wanneer het een warme dag is geweest. ’t Leken kleine elfjes die daar rond vlogen.