Natuur Keutenberg

 Natuurgebied

 

 

 

 

 

 

 

 

‘Het Huis op de Berg’ ligt tussen bossen aan de ene kant met de Geul onderaan de Keutenberg en aan de andere kant zijn weilanden en het plateau van Margraten. In de lente bloeien de orchideeën, het slangenkruid, in het voorjaar zijn de bossen wit van de bosanemoontjes, zijn er sleutelbloemen, maartse viooltjes, salamonzegel, aronskelk, de gele en de paarse dovenetel en nog veel meer bijzondere planten en bloemen.

In het hellingbos tegenover het huis is een buizerdkolonie, er zijn verschillende soorten uilen, er zijn veel verschillende soorten vogels. In de zomer als de pruimen van de bomen in de tuin vallen, is de das in de tuin gezien terwijl hij smakkend van de pruimen at. In de bossen kun je dassenburchten vinden.   Ook reeën, konijnen,eekhoorntjes, hazen e.a. zoogdieren kun je op je wandelingen tegenkomen of vanuit de tuin op de heuvel aan de overkant zien lopen. Kortom: voor de natuurliefhebbers is er genoeg te zien en te beleven op de Keutenberg.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dan heb ik het nog niet gehad over de ondergaande zon die je achter de heuvels aan de overkant onder kunt zien gaan en ’s morgens aan de voorkant van het huis kunt zien opkomen, de hele mooie sterrehemels waarvan je veel meer ziet dan in heel veel andere plekken van Nederland. Op een ligstoel naar de vallende sterren kijken, de uil in de boom horen roepen, de vuurvliegjes in de zomer te zien als het warm is geweest…wat wil je nog meer?!