Praktische zaken

Linnengoed

U neemt Uw eigen linnengoed mee, zoals beddegoed, handdoeken, keukendoeken, enzovoort. Op de plattegrond staan de maten van de bedden, zodat U weet welk formaat lakens U mee kunt nemen. Er zijn zowel dekbedden als dekens aanwezig. Wanneer U behoefte heeft aan een kleutercampingbed, kunt U dat van tevoren aan mij doorgeven, dan zorg ik dat het aanwezig is wanneer U komt. Wanneer Uw kind nog wel eens “een ongelukje” heeft, is het prettig als U een zeiltje ter bescherming van de matras mee neemt.

Huisdieren

Huisdieren zijn in principe toegestaan na overleg met mij. Voorwaarde is dat honden en katten tegen vlooien behandeld worden voordat ze komen en tijdens ‘t verblijf een vlooienband aan hebben en/of behandeld worden tegen vlooien. Boven op de slaapkamers zijn dieren niet toegestaan en ook niet op stoelen en banken. Buiten in de tuin moeten ze aangelijnd zijn i.v.m. koeien, schapen en paarden in de omgeving. Tenzij de hond goed naar U luistert en bij U blijft. Hondenpoep moet natuurlijk wel opgeruimd worden voor U afscheid neemt van het huis.

Voorzieningen

In het huis zijn o.a. aanwezig: wasmachine, droger, afwasmachine, WiFi, gasfornuis met electrische oven, 2 koelkast-diepvriescombinaties (deurformaat), open haard, houtkachel, gaskachels, televisie met schotelantenne (canal digital), video-dvdspeler, cdspeler-cassetterecorder-radio.

Overige

Wij gaan ervan uit dat wanneer er iets breekt of kapot gaat, U er zelf voor zorgt dat het gerepareerd of vervangen wordt. Wij vragen dan ook geen borg. Wilt U het huis “bezemschoon” en opgeruimd achter laten, dan kan het schoongemaakt worden voor de mensen die na U komen. Wanneer er problemen zijn m.b.t. het huis, kunt U contact op nemen met AnneMargriet of Guido, zie de contact pagina.

Bakker vlakbij de Keutenberg

‘Bie d’r Bekker’ Strucht 15 – 6305AE Schin op Geul. Telefoon: 043 4592636   Deze bakker is ook op zondagmorgen open. Je kunt van tevoren telefonisch bestellen wat je hebben wilt aan brood, vlaaien, enzovoort. Vanuit ‘t ‘Huis op de Berg’, kun je de Keutenberg aflopen of met de auto gaan. Bij de rijksweg linksaf en dan zie je in de bocht de bakker, waar je ook een kop koffie/thee kunt drinken met of zonder iets lekkers erbij, voor je met de terugweg  begint.

 

Recepten van Bettina

recepten
Bettina Heddes huurt al een aantal jaren iedere zomer een paar weken het ‘Huis op de Berg’. Dit receptenboekje met foto’s is een soort ode van Bettina aan het huis. Bettina heeft voor het fotograferen van de verschillende gerechten gebruik gemaakt  van attributen uit het ‘Huis op de Berg’  zoals gordijnen, het aardbeienkleedje, serviesgoed en natuurlijk het licht van de zon in de keuken, planten uit de tuin. Guido en ik zijn heel erg blij met dit mooie boekje dat je aan kunt treffen op de keukenvensterbank bij de andere kookboeken.

Download  het receptenboekje

Vervoer

De bus naar Valkenburg

Albert Heijn in het winkelcentrum aan de Irmengard Passage, de Hema en de Natuurvoedingswinkel Madelief met daarnaast de ‘Reader Shop’, en nog heel veel andere winkels in Valkenburg kun je ook met de bus bereiken:

Wanneer je de Keutenberg afgelopen bent tot aan de rijksweg, ga je linksaf. Vanaf de Breeweg gaat o.a. bus 54 naar Geleen. Deze gaat via Valkenburg. Je moet dan uitstappen op de Reinaldstraat. Van daaruit ben je in 2 minuten in de Irmengard Passage.

 

De trein naar Valkenburg, Maastricht, Heerlen

 

Je kunt ook de trein naar Valkenburg (richting Maastricht) nemen. Vanaf t station in Valkenburg is t ongeveer 6 minuten lopen naar t winkelcentrum.

 

Met de trein naar Maastricht of Heerlen. Je kunt naar het station lopen maar je kunt ook je auto bij het station in Schin op Geul zetten. Het station is achter de kerk.

De trein naar Maastricht gaat 2x per uur om 0.36 en 0.06. De trein naar Heerlen gaat 2x per uur om 0.55 en 0.25.

*Deze bus- en treintijden zijn van 2019.